ESTETICA DENTARA

1. Profilaxie

Pentru mentinerea sanatatii la nivelul cavitatii orale recomand pacientilor un control o data la 6 luni in cadrul caruia se va face un detartraj supra/subgingival,periaj profesional si tratament cu PROPHY MATE.

Prophy mate este un aparat pentru profilaxia dentara care utilizeaza apa, aer si pulbere de bicarbonat de sodiu pentru a indeparta petele,placa si depozitele moi de pe suprafata dintilor.Datorita pulberii usor abrazive de bicarbonat se realizeaza in acelasi timp si lustruirea suprafetelor dentare igienizate,obtinndu-se astfel rezultate estetice deosebite.

estetica dentara

2. Albirea dintilor

Albirea dintilor reprezinta o solutie conservatoare pentru rezolvarea discromiilor dentare (coloratii) usoare si moderate aparute la nivelul dintilor vitali si devitali. Albirea dintilor vitali consta in aplicarea produselor de albire pe suprafata smaltului dentar fara a afecta coloratia dentinei.Se folosesc gutiere speciale in care se aplica gelul de albire, alternativ se va aplica si un gel de fluorizare. Albirea dintilor devitali (fara pulpa) se face prin aplicarea produselor de albire in camera pulpara. Efectele albirii dureaza aproximativ 3 ani. Culoarea dintilor este influenatata de fumat, consumul de alimente si bauturi care coloreaza smaltul dentar (ceai negru, vin, etc.)

estetica dentara

3.Coroane integral-ceramice (fara suport metalic)

Deosebit de estetice, sunt proteze fixe unidentare ce refac estetica si morfologia dentara, deoarece sunt realizate in intregime din ceramica de culoare identica cu a dintilor adiacenti. Sunt recomandate in afectiunile coronare din zona frontala: discromii dentare (modificare a culorii normale a dintelui ca urmare a unui traumatism, prin necroza, hemoragie pulpara), distrofii dentare (modificare de forma, structura, volum sau numar datorita unor cauze ce intervin pe parcursul dezvoltarii in faza premergatoare eruptiei), displazii dentare (anomalie de dezvoltare a dintelui: amelogeneza sau dentinogeneza imperfecta), nanism dentar, obturatii inestetice, fracturi dentare.

Caz 1:

Initial

estetica dentara

Final

estetica dentara

Caz 2:

estetica dentara

Caz 3:

estetica dentara

4.Fatete din ceramica este o alternativa moderna la coroanele estetice.